I EL FEM, QUE?

Fa algun temps, va aparèixer en la premsa provincial, un tema referent a la instal·lació d’una planta d’incineració de fems en la província. I davant els rumors de la seua ubicació en el terme municipal de la Vall d’Alba, el seu alcalde i Vicepresident de la Diputació Provincial, el Sr. Martinez, va realitzar unes declaracions públiques en les quals assegurava als seus veïns la “NO instal·lació” de la mencionada planta en el terme municipal que dirigeix.

Fins a dia de hui, no he tornat a trobar cap notícia al respecte, tan sols notícies d’una actuació de l’Ajuntament de Benicarló, en relació a l’abocador de Cervera, i el possible acord de Reciplasa per a subministrar energia a les plantes cimenteres.

¿Aquest possible acord entre RECIPLASA i les CIMENTERES, pot significar la no instal·lació de dita planta en la província?, o pel contrari, són temes independents i no afectaria una cosa amb l’altra?

Si per una altra banda tenim en compte la creació, segons el nou PGOU de Borriol (en exposició pública en l’actualitat), d’una Zona Industrial al nord del nostre terme. La qual quedaria junt a les costes de La Pobla i el Desert de les Palmes, allunyada uns 5 o 6 quilòmetres del casc urbà, sense cap tipus de servei, ni llum, ni aigua, ni clavegueram, ni tant sols un accés suficient, ja que al meu parèixer, l’actual carril de servei, així com l’últim pont que creua la CV-10, són totalment insuficients per als vehicles industrials. A mi se’m presenta un dubte més que raonable:

Aquesta zona en qüestió, ¿no correspondrà a la devolució de favors anteriors per part de la nostra corporació municipal cap a la Diputació?. Recordem que el nostre alcalde va ser Diputat Provincial de Cultura, encara que no vam notar tal càrrec en el nostre municipi. I que actualment té un, ben remunerat, lloc de Diputat Provincial, així com assistència en zona VIP als últims esdeveniments de la nostra comunitat. O inclús, tal com mostren algunes imatges de televisió, actua com a membre de seguretat del President de la Diputació, obrint la marxa de la comitiva al finalitzar el ple.

Però bé, deixant de banda totes aquestes qüestions, encara que crec que possiblement la instal·lació de la planta puga ser necessària per tractar els fems, en un principi, no m’agradaria que estigues ubicada en el nostre terme municipal.

Jose Miguel Carbó

Anuncis

~ per labotalaria a Novembre 26, 2008.

Una resposta to “I EL FEM, QUE?”

  1. La veritat, ficar-me a pensar es aquestos temes em fa por, pero es deuria de fer algo, de moure fitxa… Es podría demanar formalment expplicacións a l’ajuntament sobre aquestos temes i a més a més, no estaria fora de lloc, ficar-nos en contacte amb alguna associació o col·lectiu com hara la gent de les coves o vall d’Alba que han paralitzat les incineradores…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: