QUAN LA POLÍTICA FA UN BOT

Vivim temps difícils en la política local. Després de tots els comentaris que ja hem sentit referents a l’equip de govern, de les anades i tornades de regidors (que solien ser més anades que tornades) i de les suposades discrepàncies que provoca internament aquest cap polític en el seu propi partit, el que ara es comenta a nivell de carrer rebassa tot clima i caliu polític, per a endinsar-se en el perillós món personal. Totes les acusacions que s’han fet a un membre del partit governant fan un bot a la política, agafant tints de premsa rosa, i que no està de més comentar, adquireixen una gravetat de tal magnitud que se’ns fa difícil definir tot el que ens passa pel cap a l’hora d’analitzar el fet.

Es evident després d’aquesta petita exposició, que estem parlant de l’anomenat cas d’assetjament que s’ ha sentit recentment. A hores d’ara com a poble, crec que és coherent esperar que la justícia actue i intente esclarir aquesta denúncia (si és que existeix), per tal d’aclarir-nos en quin lloc queda el presumpte autor de tot aquest embolic.

No voldria pelar la pell de l’ós abans de matar-lo, per tant crec que a nivell local tot ciutadà hauria de mantenir les formes. Em torna a la ment una imatge en la plaça principal d’aquesta localitat, en la qual vaig presenciar unes escenes que duc marcades a foc. En aquella ocasió la massa social no va tenir paciència a esperar que un jutge nomenés una sentència, creient ells oportú realitzar justícia per la seua mà. Tampoc se que faria Blas Piñar en aquesta ocasió, ja que els mètodes que aplicava en termes de justícia podrien ser poc clarificadors i prou executors.

Però be, dita tota aquesta parafernàlia que m’oprimia el cervell i no em deixava pensar, vull realitzar una reflexió que em preocupa. En el cas que aquest home no siga culpable(i deixe clar que no jutge), Quin nivell polític tenim en ca la vila, que permet als seus dirigents realitzar acusacions d’aquesta rellevància, només amb la intenció d’eixir-se’n amb la seua?. Quines formes polítiques té aquest poble?.És tant personal tot allò que passa dins de l’ajuntament, que el mateix esser humà que va tenir disposició a jornada completa dins d’aquesta confraria, ara ja no compte ni per a donar el seu recolzament a les peticions del seu cap polític?

La nostra política local ha fet un bot, ha deixat de ser política, tant oficial com de bar, per a passar a ser un tema totalment personal, per a agafar un perfil que és tant perillós per als seus actors principals com per a tots aquells que es consideren actors secundaris, dins d’aquesta pel·lícula de drama i ficció que estem vivint actualment en el poble de Borriol.

Cristian Fabra

Anuncis

~ per labotalaria a Desembre 3, 2009.

2 Respostes to “QUAN LA POLÍTICA FA UN BOT”

  1. Estic totalment d’acord amb tu quan et refereixes al perill que suposa quan la política passa a ser una qüestió personal… i crec que això no fa més que demostrar la poca professionalitat dels nostres polítics (i no només a nivell local), fins i tot deixant a banda qüestions ideològiques (per a mi tant importants o més que les de gestió, però ho deixaré per a un altre post…)

    Una cosa que moltes vegades se’m passa pel cap al respecte és la següent: si per ser gerent d’una empresa que factura/gestiona a l’any molts més diners que els que es mouen a l’ajuntament de Borriol, et demanen ser licenciat, tindre un parell de màsters, parlar idiomes, saber liderar equips i tindre experiència demostrada d’anys en llocs similars… per què per a gestionar el consistori val qualsevol?

    En açò no vull dir que només la gent que ha tingut opcions de preparar-se té dret a ocupar determinats llocs de responsabilitat política…, per a res!; de fet, se supose que estan legitimats pels vots dels ciutadans i ciutadanes, però després no ens posem les mans al cap quan hi haja gestions desastroses, tant econòmiques com de direcció d’equips, etc. A més a més, certes actituds autoritàries tampoc deuen fer fàcil la tasca dels tècnics, que hauríen d’estar per assessorar les decissions dels polítics i que, per desgràcia, no sol ser així i es converteixen (moltes vegades en contra de la seua voluntat)en “acatadors” i legitimadors tècnics de les decisions d’aquests il·luminats polítics.

    Hi hauria moltes més coses per comentar del teu post, però com que bàsicament estic d’acord, ho deixe ací…

  2. Rellegint el comentari he vist que havia fet una errada. On he escrit: “si per ser gerent d’una empresa que factura/gestiona a l’any molts més diners que els que es mouen a l’ajuntament de Borriol…” volia escriure: “si per ser gerent d’una empresa que factura/gestiona a l’any molts MENYS diners que els que es mouen a l’ajuntament de Borriol…”. Així, té sentit el que estava dient…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: