S’ACOSTEN CANVIS?

El dimecres, 15 de Desembre, és dugué a terme el Ple de l’Ajuntament, tan esperat per molts, on per primera vegada es girarien les tornes, on les coses podien començar a fer-se com s’haurien d’haver estat fent durant tot aquest temps.

Ja per tots es coneguda la nova situació política del nostre poble, i deixant de banda tota la merda personal que açò ha arrastrat, crec que pot ser siga un dels millors moments polítics que hem viscut. Per primera vegada des que el Partit Popular és al poder, que és ni més ni menys que 10 anys, les coses es fan per votació, i com la majoria dels partits allí representats decideixen. Abans la cosa era senzilla, clara i ràpida, allò que volia el PP, allò que teníem a Borriol.

En el ple sols hi havia dos punts del dia, però dos punts que pot ser facen que les coses vagen canviant  a poc a poc. El primer tema tractat fou fer els plenaris un cop al mes, com s’havia estat fent fins que l’Alcalde actual decidí canviar-ho. En altres ocasions s’havia intentat recuperar la periodicitat mensual, però sempre amb la negativa de l’equip governant. Però en aquesta ocasió. vist que no tenia altra opció, decidí, com diríem col·loquialment, pujar-se al carro. Des del dimecres passat, els plens tornaran una vegada al mes, i a més per unanimitat! D’entrada s’aconseguirà que siguen més efectius, i una mica més discutits, ja que mentre s’han estat fent una vegada cada tres mesos, els punts a tractar anaven, com aquell que diu, amuntonats. Hi havia massa coses a debatre en poc de temps, i açò feia que s’hagueren d’estar proposant plens extraordinaris cada dos per tres, amb les conseqüències que aquestos tenen. Són avisats en poc de temps, els partits polítics de l’oposició reben la documentació a tractar poc abans que es duga a terme la votació… Inclús en diverses ocasions s’han realitzat el què es coneixen com a Plens d’Urgència, en els quals és pot avisar en poques hores d’antelació, alguns d’aquests han estat fundats, altres podríem dir-ne que no tant. Bé, en resum, de nou podrem gaudir de plens mensual, i a una hora raonable, en la què els veïns podrem acudir, s’acordà que serien l’últim dilluns de cada mes a les vuit de la vesprada.

L’altre punt a tractar era l’eliminació de les juntes de govern, la funció d’aquestes és agilitzar certs tràmits, però que en el nostre cas no sempre ha estat així, ja que el què s’havia aconseguit era que tot el què s’haguera de fer passes per l’aprovació de l’Alcalde, fins i tot les coses més insignificants i quotidianes (tots coneixem algun exemple). El resultat d’eliminar aquestes és que a partir d’ara el màxim òrgan de govern serà el ple municipal, i totes les decisions hauran de ser preses per majoria, començant pels nous pressupostos presentats pel PP.

Com ha apuntat la premsa “dimecres tingué lloc la primera derrota de Santamaria com alcalde”, això sí, seguint la tònica que havia regnat fins ara, no van faltar les acusacions, tant a nivell general, com a nivell personal. Entre altres, l’alcalde acusà a tota l’oposició de voler imposar la seva majoria. Resulta graciós, no?

Sheila Carbó

Anuncis

~ per labotalaria a Desembre 17, 2009.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: