Covardia o por?

Som lliures al nostre poble per dir el que pensem o poden tindre les nostres opinions sobre política local repercussions negatives en nosaltres o la nostra gent?

Per què la gent del nostre poble quan li demanes opinió sobre la situació política posa cares, prefereix no respondre o contesta d’una forma molt vaga?

Al mateix temps, per què costa tant obtindre aquest tipus d’opinions i després en pàgines on l’anonimat és permès, com per exemple La Plana al Dia, hi ha una alta participació i es fan reflexions ben directes?

Covardia o por a les repercussions de les que parlàvem a l’inici?

Que no ens tapen la boca i sobretot no ens la tapem nosaltres mateixa.

Grisela Soto

Anuncis

~ per labotalaria a gener 22, 2010.

5 Respostes to “Covardia o por?”

 1. Per desgràcia en molts municipis de la provincia, això de la llibertat d’opinió no tenen massa clar el que és…
  I de totes les persones és ben conegut el fet de que SI, existeixen repercussions negatives a pensar de deteminada manera i actuar en conseqüència…
  Bon any i a vore quan ens veiem bonica.

 2. La llibertat d’expressió és una bandera que no es pot alçar a molts llocs. Hi ha llocs que estan molt caracteritzats per aquestes manques, però també hi ha d’altres on apareixen sentències de jutges diguem “Madrilenys”, per dir alguna cosa, que jutgen a periodistes diguem de la “Ser”, per fer pública una informació contrastada. Quins països no tenen llibertat d’expressió? Algú és capaç de fer un llistat?
  Però tornant al nivell local, que és el destí d’aquest espai diré que la por juntament amb tots els records del passat que ens persegueixen, fan que la gent es quede al marge de qualsevol opinió. En un poble xicotet com aquest, un simple comentari pot tenir molta repercussió al teu voltant.

 3. Meu dius o meu contes???.

 4. Una miqueta de la por del passat que diu Cristian si que hi ha… però en els joves no, i la gran majoria evita opinar sobre política, i és que molta gent sembla que no coneix els drets que té d’expressar-se i criticar, per a bé o per a mal, cada cosa… és això. Jo crec que, en general, hi ha el pensament que a qui mana no se li pot dir res en contra…
  Heus ací el problema: qui mana creu que és l’amo, i la majoria del poble també ho creu, per això no canvia res ni quasi ningú s’atreveix a posicionar-se.
  Pensament crític, diversitat i debat!
  Salut

 5. Elisa, estic totalment d’acord en tu… la gent percebem a les persones que estan al carrec d’un ajuntament com posseïdores d’un poder excessiu, en lloc de considerar-los com a treballadors/es públics, que és el que són i, per tant, estem legitimats per fer crítiques al seu treball i exigir-los transparència i rendició de comptes, tal com faríem en qualsevol persona que treballa per a nosaltres…

  M’ha agradat molt la reflexió…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: