Qui és “Chusquero”?

Amics soc “chusquero”, un personatge ofenedor que escriu maltractant el diccionari i amb cert caliu ideològic per a recordar-nos la dreta més antiga. Com podem comprovar, aquesta és l’única forma d’aconseguir publicar algun tipus de comentari en la famosa pàgina de nivell provincial, com és La plana al dia. Aquesta petita història començà amb la intenció de promoure la nostra pròpia web de forma massiva, intentant aplegar a un gran número de població del nostre propi municipi.

Com tot conte contat, començarem explicant que la primera vegada que intentarem publicar en la web esmentada, varem ser totalment explicatius, parlant de nosaltres mateixos per tal de fer-nos publicitat pròpia, sense entrar a comentar cap de les converses crispades que estaven mantenint de forma anònima, la gent de la pròpia plana. Nosaltres, varem  comentar totes, i dic totes, les converses obertes, però amb la sorpresa de trobar-nos sense cap publicació de les intentades. En aquells comentaris, indicàvem clarament quin era el nostre enllaç, i aquest va ser el motiu pel qual  vam creure que no ens publicaven. Un temps després, jo mateix vaig poder veure com a la societat de caçadors els publicaven la seua pròpia web, la qual té una secció de foro, on comentar totes aquelles notícies que els poden interessar. Amb açò, una vegada més vaig intentar donar llum al nostre blog, reivindicant que a una altra associació se’ls permetia donar-se a conèixer, i mostrant la meua indignació per no publicar la nostra. Tota aquesta parafernàlia, clar està, acompanyada d’un grau d’educació i sempre intentant no ofendre a ningú, ja que no era el propòsit de cada comentari. No cal recordar que no va ser publicat.

Ja per últim, se m’acut una idea malèfica, entrar en el seu mon d’una manera fosca, com es fa habitual en aquesta pàgina, utilitzant un pseudònim fals, i increpant gratuïtament a la web que havia intentat publicitar en comentaris anteriors, la nostra. Endevineu que va passar?, doncs si, aquest fou el comentari que per fi vaig poder publicar a dita plana. No es fa difícil jutjar tot el que s’extrau de tot açò, i crec que hem aconseguit ficar en evidència aquest foro, ja que per a publicar has d’ofendre, i només així pots aconseguir fer-te sentir. No critiquem als caçadors, ja que ens alegrem de l’estat de privilegi que ells arrosseguen, però no entenc com nosaltres no tenim els mateixos drets que ells. Que és el que els molesta tant? Que nosaltres donem la cara? Que intentem escriure tot el més normatiu que podem? Que evitem les discussions acalorades? Que no permetem els insults? Que cadascú esbrine les seues pròpies respostes, però pel que fa a mi, crec que m’han deixat clara la seua política interna.

Cristian Fabra

Anuncis

~ per labotalaria a febrer 6, 2010.

3 Respostes to “Qui és “Chusquero”?”

  1. En primer lloc felicitar-vos per la nova espenta que li heu donat a la pàgina, tant d’estil (ara queda més elegant) com de continguts, amb nous articles i comentaris molt assenyats, no m’esperava altra cosa… 🙂 Centrant-me en l’entrada, el cert Cristian (the chusquer man) és que resulta un tant trist el que t’hages vist obligat a fer entremaliadures per tal que et publicaren un comentari a La Plana al dia informant d’aquest blog. Jo supose que tindran les seues raons per haver fet això. No les sé de ben cert per que no hi estic dins però potser veuen que Borriol Obert pot llevar-los certa quota d’audiència, més enllà de que doneu la cara, feu esforços per escriure tot el més normatiu que podeu, sigueu respectuosos o com algú podria sospitar, per directrius ideològiques o polítiques. Al cap i a la fi ells treuen benefici de la publicitat que posen a la pàgina, que els paga depenent dels accessos que tenen. Posant un exemple la cosa seria com si Antena 3 intentara anunciar-se a La Sexta, no sé si la llei permet fer això, però segur que els de La Sexta com a mínim tindrien reserves en anunciar a la competència. Està clar que no és el cas. No haurien de vore-vos com a competència sinó com una associació més del poble, com els caçadors, la Banda, la Pedrera etc…però al meu parer tot apunta en eixa direcció.
    També volia dir que a pesar de tots els defectes que té, l’anonimat, el caire de la gran part dels comentaris, i potser per eixos defectes mateix, La Plana al dia és un èxit d’audiència, això és innegable. Tant de bó aquest blog assolisca eixe èxit sense emprar eixes “eines”. Per fer-ho s’ha de promocionar, cosa que esteu intentant fer. Només així hi haurà un debat real en aquest blog que, com el seu nom indica, està obert a opinions sobre Borriol de tot signe. És l’únic que trobe que li falta. És, d’altra banda, el més difícil d’aconseguir. Ànims!!!

  2. Primer de tot Nars, donar-te la benvinguda de nou a aquest foro, ja que feia molt de temps que no ens trobàvem per aqui. Com veus, anem darrere de tota publicitat i com tu mateixa comentes nosaltres també creem que aquest espai hauria d’omplir totes les visions polítiques possibles. Per eixe motiu vaig utilitzar la plana al dia, ja que al meu parèixer la dita plana està agafant un nivell de comentaris i de to en les converses que no em fa pensar en el debat, tot el contrari, ara mateix pareix un camp de batalla.
    Pel que fa al que comentes amb l’exemple de la Sexta i Antena 3, estaria molt d’acord amb tu sempre i quan no haguera vist la web dels caçadors publicitada. En primer moment va ser el que vam pensar, com explique ja en el post, però temps després apareix la web dels caçadors en un comentari. No se quins motius fan que nosaltres no puguem aparèixer, serà qüestions que hauríem de preguntar al webmaster de la pàgina, però nosaltres endavant, a intentar fer-nos escoltar i el més important per a mi, a intentar sentir a la màxima gent possible, per tal d’aconseguir que aquesta web siga d’autèntic debat social, que és l’únic objectiu que tinc jo en cada acció que faig i he fet.

  3. Està clar Cristian que les raons per les quals el webmaster de La Plana al dia no ha publicat els vostres comentaris no les sabrem a menys que se li pregunten, i ell vulga respondre-les clar. Però seguint amb la meua suposició, si ha publicat la web dels caçadors potser serà per que ha considerat que es circumscriu a un àmbit prou tancat i per tant no solapa ni fa competència al segment més ampli on es mou la seua pàgina, cosa que, segons ell sí que deu pretendre (i de fet pretén) Borriol Obert. Potser és per això o pot ser no, són suposicions, l’únic cert és que no ha hagut un tractament equitatiu envers vosaltres. Ell/a sabrà. Com tu bé dius, vosaltres endavant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: